Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amerikai csokis muffin

2015.02.17

 Amerikai csokis muffin

Hozzávalók / 4 darabhoz

A tésztához:                                                                  

  • 40 g puha vaj                                                                      
  • 70 g porcukor                                                              
  • 2 tojás                                                   
  • 45 g étcsokoládé
  • 40 g liszt                                                  
  • 0,5 teás kanál sütőpor                                                       

A krémhez:                                              

  • 40 g kakaópor                                   
  • 65 g porcukor                                   
  • 60 g habtejszín                                         
  • kevés csokidara                                                

elkészítés

  1.  A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A csokoládét megolvasztjuk vízgőz felett, majd hozzákeverjük az eddigiekhez.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva a masszához adjuk, és elkeverjük az egészet.
  4. A tésztát négy, vajjal kikent muffinformában eloszlatjuk, és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport. Egyneművé keverjük.
  6. A krémet habzsákba töltjük, és feldíszítjük vele a muffinokat. Csokidarával megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.